La història del Club Marítim Fenals

La inauguració del Club Marítim Fenals (CMF) va ser el 23 de juny de 1973, revetlla de Sant Joan. Anteriorment teníem a la platja de Fenals un apartat per barques i una caseta de fusta, per guardar-hi el material, que era una concessió del Club Nàutic de Lloret de Mar. Va durar de l'any 1966 fins al 1971.

L'any 1971 es reuniren els que serien els promotors del C.M.Fenals: Antoni Cabau, Fernando Carroggio, Rafael Gómez, Joaquín Gómez, Pere Marcet, Carles Plaza, Joaquim Rosell, Lluis Sanglas, Joan Sevillano i Lluís Marin.

Aquets deu promotors decidiren comprar els baixos del edifici Carabel.la al carrer Puerto Rico, 3 i 5 de Fenals de Lloret de Mar i la zona entre els edificis, Carabel·la, Fragata, Nautilus i Bergantin, per instal·lar hi un club esportiu sense ànim de lucre ni especulació immobiliària.

Els promotors van crear una Societat Immobiliària que anomenarien Club Fenals S.A. que seria la que llogaria el local al Club Marítim Fenals.

Les instal·lacions comprendrien el local social amb salons, restaurant, terrassa,  jardins i piscina, a més de l’apartat de platja per a poder fer les activitats nàutiques, principal finalitat del Club.

El local social va ser decorat per en Joan Cusell, acreditat interiorista de Lloret.

Van crear un logotip que era una barca de pesca a rems amb els colors taronja y negra.

El primer president va ser en Lluis Sanglas. El següent va ser en Fernando Carroggio. Després van seguir en Pere Marcet i en Josep Aulet. A la mort d’aquest darrer va passar a ser president provisional en Paco Antón. Els següents presidents varen ser en Lluís Cantin, en Jean Rodés, en Edoardo Salvatore i en Benet Llebaria. Actualment la presidència l'ocupa en Joaquim Casas.